01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Zaměstnanci České pošty si na pomoc zavolali strážníky

ikona video 20x100

 V rozmezí několika dnů hlídky strážníků zasahovaly na pobočkách České pošty, kde zaměstnance a příchozí obtěžovali agresivní návštěvníci. V obou případech strážníci museli použít donucovací prostředky.
Na pobočku v Praze 5 vyjížděla hlídka po osmé hodině ráno, kdy zaměstnanci pošty měli problém s agresivní a vulgární ženou. Dotyčnou strážníci okamžitě poznali, v minulosti ji pro její agresivní chování pod vlivem drog opakovaně řešili. Žena si stěžovala, že ztratila klíče a je jí bráněno vyzvednout si hotovost z bezpečnostní schránky. Bohužel nebyla schopná nijak doložit, že si schránku zřídila, zároveň odmítala prokázat svoji totožnost. Strážníci ženu vyzvali, aby s nimi šla situaci dořešit ven, což odmítla. Její agresivita naopak eskalovala, výzvy ignorovala a pak zaútočila. Proto skončila s pouty na rukou. Přestupky 38leté ženy se nyní bude zabývat správní orgán.
Osmačtyřicetiletého muže, který obtěžoval návštěvníky a dělal nepořádek na pobočce v Praze 1, se strážníci snažili v klidu vyvést ven. Protože se ale začal bránit, došlo na donucovací prostředky včetně pout. Muž vykazoval známky duševního onemocnění, proto hlídka zavolala záchrannou službu a následně asistovala při jeho převozu do nemocnice.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy