01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

V hlavní roli agresivita

ikona video 20x100

Donucovací prostředky museli strážníci použít proti mužům, kteří nezvládali svoje chování. Cizinec v centru města povalil betonový koš a posléze napadl kolemjdoucího, který vše natáčel na mobil. Na Praze 12 pro změnu opilec zaútočil na hlídku strážníků.

Jako velký frajer se zřejmě cítil mladý cizinec, který na náměstí Republiky před zraky strážníků povalil betonový koš a křičel na ně „fuck you“. Hlídka muže vyzvala, aby se uklidnil, prokázal totožnost a koš vrátil do původního stavu. Cizinci se ale reakce strážníků nelíbila a velmi hlasitě to dával stále najevo, čímž upoutal pozornost kolemjdoucího, který si začal událost natáčet na mobil. To se mu ale málem stalo osudným. Cizince jeho počínání rozčílilo natolik, že se ho pokusil napadnout a vyrazit mu telefon z ruky. Hlídka okamžitě zakročila a muže za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala. Totožnost cizince byla zjištěna až na policejní služebně, kam ho strážníci převezli. Za přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby dostal 27letý muž pokutu ve výši 5 tisíc korun.

Před stánkem s rychlým občerstvením u Krhanické a Písnické ulice spal s lahví rumu opilý muž, což se nelíbilo místním, a proto zavolali na linku 156. Zjistit totožnost muže nebylo pro strážníky vůbec snadné. Alkohol mu silně ovlivnil nejen komunikační, ale i motorické schopnosti. Poté, co se trochu probral, spustil lavinu urážek a výhrůžek na adresu hlídky. Výzvy strážníků ignoroval, pak náhle zavrávoral a upadnul. Okamžitě ale vyskočil a se zaťatou pěstí a slovy „já tě zabiju“ zaútočil na strážníky. Hmaty, chvaty a pouta ho vzápětí zklidnily. Vzhledem ke zranění, které si pádem sám způsobil, strážníci přivolali záchrannou službu, která 50letého stále agresivního muže za doprovodu hlídky převezla do nemocnice. Po jeho ošetření bylo s ohledem na 3,7 promile, které nadýchal, rozhodnuto o převozu na záchytku.
(Události se staly v pátek a sobotu minulý týden.)

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy