01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Psychotesty?

ikona video 20x100

 Drtivá většina uchazečů o práci strážníka u nás v Praze „neprojde“ psychologickými testy. Ze zákona nejsou povinné a naše přísně nastavené parametry jsou velmi často předmětem diskuze. Čas od času se totiž ozývají hlasy volající po jejich zmírnění. Jako pádný argument, proč v Praze, i přes nedostatek strážníků, o tomto kroku neuvažujeme, může posloužit případ z centra metropole.
Hlídku strážníků zde krátce po poledni zastavil muž obávající se o svoje zdraví. Dle jeho slov ho bolelo břicho, hlava a měl silné podezření na nákazu nemocí Covid-19. Ohleduplné nasazení respirátoru či alespoň roušky ale opravdu nečekejte. Hlídka se na základě získaných informací snažila situaci vyřešit nasměrováním dotyčného do nejbližšího nemocničního zařízení. Na tuto formu pomoci však začal reagovat velmi agresivně, po chvíli už nešetřil ani vulgárními výrazy. Pak už se rozjel důvěrně známý kolotoč – výzev a jejich ignorací. Posléze si muž vynutil „doprovod“ na „českou policii“, která byla jako jediná hodna jeho výpovědi. Zde pak službu konající policista muže konečně ztotožnil a celá situace vyústila v jeho odchod směrem k nemocničnímu zařízení. Tedy přesně tam, kam směřovala snaha strážníků na začátku celé peripetie.
Video je kvůli jeho délce sestříhané. Ale schválně, kolikrát si uděláte tzv. čárku za moment, kdy byste během úkonu neudrželi nervy na uzdě? Možná pak získáte i odpovědět na otázku, proč jsou psychotesty nutné.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy