01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy únor 2023

Vážený pane řediteli, chtěli bychom Vám poděkovat za přednášku o bezpečnosti dětí –  program Brumla ve městě. Přednášku u nás ve školce odprezentovaly Kristýna Musilová a Kristýna Štěpánková. Děti byly velmi nadšené a celou akci sledovaly s velkým zaujetím. Tento program je profesionálně zpracovaný a zapojení škol a školek do něj je v současné době určitě na místě. Kontakt jsme předali i  naší sousední soukromé základní škole. Děkujeme za tuto možnost a budeme se těšit na další podobné akce. S pozdravem a přáním příjemného zbytku dne za MŠ Vršovička Rýdlová Iva.

Dobrý den, nechci vás plnit SPAMem, ale nemůžu si pomoci, chtěla bych poděkovat. Dnešní noc (4. 2. cca mezi půlnocí a jednou, ul. Devonská)  jsem poprvé v životě volala MP. Vrátili jsme se s přítelem z  Bachmutu, moc se potřebovali vyspat a v našem domě někdo pořádal hlasitý večírek. Zkoušeli jsme se dozvonit na byt, kde párty probíhala, ale marně a tak jsme s největším sebezapřením a pocitem, že se chováme jako totální prudiči, zavolali. Už komunikace s operátorem byla moc příjemná a hlídka přijela brzy. Moc se nám líbilo jednání strážníků. Nevím, jestli je můžete dohledat, ale pokud ano, prosím vyřiďte naše srdečné poděkování za to, jak se k nám chovali (s pochopením) a také za to, že se jim povedlo na rozdíl od nás do bytu dobouchat a pak už byl celou noc klid. Strašně nám to pomohlo a  jsme nesmírně vděční, děkujeme. Srdečně zdraví Radana K.

Vážený pane řediteli, dovoluji si Vás oslovit s poděkováním za práci Vašich kolegů – strážníků MP. Pravidelně je vídám v ulicích při hlídkové činnosti a taktéž při ranním dohledu nad BESIP v blízkosti škol. Pokud bylo potřeba a byla kontaktována I. 156, vždy hlídka MP přijela na místo bez zbytečného odkladu a věc vyřešila. Taktéž bych rád pochválil strážníka okrskáře, který v pátek 6. 1. 2023 a v pátek 27. 1. 2023 řešil v rámci své činnosti neoprávněné parkování dodávkového vozu na trávě u restaurace V Zátiší v ul. Brigádníků a rovněž poté i neoprávněné stání vozidla v křižovatce v ul. Dětská na křížení s ul. Brigádníků. Věc vyřešil bezodkladně a zároveň empaticky, kdy tento postup je dle mého názoru příkladný. Jeho OEČ je 2246 a pokud budete mít příležitost, tlumočte mu mé poděkování či zvažte v  rámci Vaší kompetence další služební postup. Přeji Vám i Vaším kolegům vše dobré v této nelehké a  přitom potřebné práci. Ať se Vám daří vše ke spokojenosti Vás, vedení MP i občanů. Pochvalu na práci strážníků jsem tlumočil osobně i vedení radnice MČ Praha 10. Mgr. Šimon L.

Dobrý den, před pár dny jsem se vrátil z dlouhé z dlouhé zahraniční cesty. Dne 19. 2. 2023 mi opakovaně pomohla skupina městských strážníků a jedním z nich byl strážník David H. Chtěl bych jim touto cestou vyjádřit poděkování, protože Pomáhat a chránit zde bylo zcela splněno. Děkuji MUDr. Richard D.

Vážený pane řediteli, 22. 2. 2023 v 21:03 hod. jsem oznámil na linku 156 opilce před hotelem Jalta. Opilec obtěžoval kolemjdoucí, a projevoval se zmateně a střídavě též agresivně. Za krátkou chvíli přijela na místo hlídka městské policie, a s opilcem si rychle poradila. V obvodu Prahy 1 se pohybuji často. Všímám si práce městské policie, zejména od doby, kdy se stala tématem dehonestujících video odpadů jistého provokatéra. Činnost Městské policie v Praze 1 je organizačně propracovaná, reakční doba v rizikových místech – například před halou Hlavního nádraží a jinde v Praze 1 – je na vynikající úrovni, a pozitivně hovoří o Městské policii v Praze 1 také lidé, kteří v centru bydlí či pracují, tedy mají možnost všímat si její práce. Sám za sebe si dovoluji zmínit jako jedno z pozitiv práce Městské policie v Praze 1 také to, že je možno spatřit Vás takříkajíc v terénu. Městská policie v Praze 1 může být jednoznačně příkladem.  S úctou Jindřich K.

Vážený pane řediteli, dne 21. 2. 2023 cca v 17.15 hodin můj manžel upadl na ulici Vršovická a nemohl sám vstát. Zavolaná hlídka MP Prahy 10, která přijela na místo, byla velice ochotná a profesionální pomocí manželovi pomohla. Chtěla bych touto cestou této policejní hlídce velice poděkovat. Jejich jména bohužel neznám, jen služební čísla: 2829, 1983 a 1588. Přeji příjemný den. Dana B.

Vážení, ráda bych se s Vámi podělila o dost otřesnou zkušenost, při které jsem ztratila vědomí a upadla na kamenných schodech, které jsou skryté, a není na ně běžně vidět. Byla jsem otřesená, v šoku, s  otřesem mozku a s dost krvácející zadní částí hlavy. Po tomto pádu následoval neuvěřitelný sled příhod a událostí, vedoucí k mému zachránění a to vše započal str. 3114 v civilu, strážník městské policie hl. m. Prahy, pan Michael F., můj strážný anděl. Po těžké ráně, kterou uslyšel v cizí zahradě, se otočil a vrátil se ze své cesty domů. Dozvonil se na moji nahluchlou mámu a spolu s pošťačkou zavolali záchranku (teprve uvnitř jsem začala trochu vnímat). S laskavým dovolením pana strážníka přikládám dopis, který vhodil do schránky, když jsem ještě byla v nemocnici, a kde je průběh záchrany skvěle popsán. Rána silně krvácela a nebýt rychlého zásahu zřejmě bych vykrvácela. I v sanitce se zastavením krvácení měli problém. Jak jsem již psala, jsem přesvědčená, že veškerý sled dobrých a neočekávaných věcí začal právě pan strážník Michael F., např.:

- rychlý příjezd sanitky, kde mi trochu zastavili krvácení z hlavy,

- tvrdé a dlouhé smlouvaní pánů ze sanitky, aby mě v Thomayerově nemocnici přijali/stále jsem krvácela,

- po zašití hlavy jsem opět padala do šoku a v čekárně se o mě starala cizí paní, která tam čekala s  maminkou na sanitku,

- noční kontrolní návštěvy doktorů i sestřiček, vždy byli trpěliví a přátelští, i když bylo již nad ránem,

- sono i CT hlavy byly v pořádku a další absolvovaná vyšetření jsou snad také v pořádku,

- dále jsem potkala spoustu úžasných sestřiček i pánů doktorů i pacientek na pokoji, ale i veselých lapiduchů. A vše by se nemohlo stát, kdyby pan strážník Michael zaváhal a nejednal tak rozhodně a  profesionálně. Ještě jednou děkuji panu strážníkovi, který se nezištně vrátil a tím započal sled téměř až neuvěřitelných příhod, které mě zachránily. Dodnes je to pro mě zázrak. S velikými díky a pozdravem Kateřina B., Praha 4.

Vážený pane řediteli, 26. 2. 2023 v 00.30 hod. jsme se s manželkou vrátili na Letiště Václava Havla v  Praze a na parkovišti jsme zjistili, že nám nefunguje klíček od auta a nejde otevřít a nastartovat vůz. Kontaktovali jsme nonstop služby, ale nikde nám nebyli schopni pomoct. Požádal jsem o radu dva strážníky MP a ti nám velmi ochotně pomohli problém vyřešit. Poradili, jak otevřít vůz, na internetu našli postup pro nouzové startování, a ještě manželce pomohli se zavazadly. Byli jsme opravdu velmi mile překvapeni ochotou, profesionálním a pohodovým přístupem vašich strážníků (č. 2804 a 3003 - snad si to pamatuji správně). Pokud to je možné, rád bych Vás požádal, zda byste těmto strážníkům za nás ještě jednou poděkoval. Klobouk dolů a děkujeme MP Praha ©. Jaromír N. Žamberk.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy