01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy září 2022

Dobrý den, chtěla bych pochválit strážníky MP Praha (sl. č. 2368 a 3366), kteří pohotově zareagovali. Při průjezdu naší čerpací stanicí PapOil Habrová je zastavila obsluha a sdělila jim, že nám před malou chvílí ujela dodávka bez zaplacení. Okamžitě odjeli, dodávku dohledali a zařídili, že majitel přijel dluh zaplatit. Mockrát děkuji za super práci. S pozdravem provozní čerpací stanice Michaela V.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkovala za vstřícnost a skvělou spolupráci při distribuci balíčků pro prvňáky. Velký dík patři Mgr. Radce Vetešníkové a Ing. Petru Řádkovi a pochopitelně všem dalším zaměstnancům Městské policie hlavního města Prahy, kteří se na distribuci podíleli. Bez Vaší pomoci by nebylo možné náročný proces závozu balíčků včas a bez komplikací zvládnout. Děkuji a těším se na další spolupráci. S přáním všeho dobrého Ing. et Ing. Jana Berková, ředitelka odboru médií a marketingu, MHMP.

Vážení kolegové, sportovní přátelé, dne 27. 8. 2022 se ve městě Ostrava v Komenského sadech uskutečnilo 24. mezinárodní setkání jízdních policií. Tato akce se po stránce organizační i sportovní velmi vydařila a přispěla ke zvýšení prestiže jak Městské policie Ostrava, tak ostatních městských policií i Police ČR, a nemalou měrou i k prezentaci dobrého jména statutárního města Ostravy. Dovolte mi, abych Vám poděkoval za účast na tomto setkání, popřál mnoho úspěchů ve Vaší práci a těším se na setkání při dalším ročníku. S pozdravem Ing. Miroslav Plaček, ředitel Městské policie Ostrava.

Vážený pane řediteli, rád bych Vaším prostřednictvím poděkoval strážníkovi č. 0486 ze služebny v  Horních Počernicích, který nám dne 14. 9. 2022 velmi ochotně pomohl při korigování dopravy v úzké ulici Za Čertousy, kde je aktuálně vedena objížďka MHD. U našeho rodinného domu jsme potřebovali složit stavební materiál, což bylo s ohledem na projíždění rozměrných autobusů problematické. Zároveň také  děkuji operačnímu důstojníkovi Prahy 14, který byl při hovoru velice vstřícný. Přístupu MP si velice vážím. S pozdravem Tomáš R.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych Vám tímto poděkoval za zajištění aktivní účasti strážníků Městské policie hl. m. Prahy v rámci představení a prezentace složek integrovaného záchranného systému včetně prezentace psovodů, jízdní policie, jízdy zručnosti i ukázky techniky, které se uskutečnilo ve čtvrtek 8. září 2022 u příležitosti konání „Dne bezpečnosti“. Městská část Praha 11 tuto akci uspořádala jako součást pravidelných každoročních oslav narozenin Jižního Města a programu Dnů Prahy 11. S pozdravem Pavel Krčílek, kancelář starosty MČ Praha 11.

Vážený pane řediteli, touto cestou bych rád poděkoval Vaší kolegyni Romaně M., která pracuje na operačním středisku Městské Policie Praha, a to za příkladnou spolupráci při prověřování, ve kterém bylo nutno ve velmi krátké době vysledovat pohyb pachatele závažné trestné činnosti kybernetické kriminality.  Následně, na  základě zjištěné identity pachatele, došlo na území města Prahy k zadržení organizované skupiny. Bez její aktivní spolupráce bych tento spis jen těžko objasnil. S pozdravem kpt. Mgr. Martin D., vrchní komisař PČR.

Dobrý den, chtěli bychom Vám touto formou hrozně moc poděkovat za pomoc při našem odjezdu na sportovní kurz. Chlapi byli skvělí a neskutečně nám po bezpečnostní stránce fantasticky pomohli. Jde o "komplikovaný" nástup 120 studentů do dvou autobusů na relativně frekventované ulici. Sami se snažíme co nejrychleji studenty a materiál naložit a nezdržovat provoz, ovšem bezpečnost celého procesu odjezdu je nadřazená a bez Vašich skvělých chlapů si to nedokáži vůbec představit, jak by náš odjezd jinak dopadl. Poděkujte jim prosím za nás (já vím, že je to "jejich práce", ale stejně z mého pohledu si minimálně poděkování zaslouží) a těšíme se na další spolupráci s Vámi. S pozdravem a přáním hezkého dne Ivan K., vedoucí kurzu, SŠ Praha 9.

Vážený pane řediteli, dovolte mi Vám srdečně poděkovat za účast Vašich pracovníků na Dnu IZS -Bezpečná dvojka, který se konal dne 9. 9. 2022 na atletickém stadionu Sokola Královské Vinohrady. Pomohli jste tak přiblížit školákům různých věkových skupin, především pak středoškolákům končícím studium a rovněž široké veřejnosti práci strážníků, která by měla být stále připomínána. Hlavní myšlenkou Dne IZS na Praze 2 byla možnost nalezení smysluplné práce pro širokou veřejnost, zejména však pro končící studenty středních škol, v této pro bezpečnostní složky personálně nepřívětivé době. Věřím, že se mezi návštěvníky akce takoví zájemci našli. Akce měla ze strany veřejnosti velmi kladnou odezvu a za MČ Praha 2 budu rád, když se budete účastnit i dalších ročníků, které Praha 2 chce pořádat.

S úctou Michal Zuna, radní pro bezpečnost, MČ Praha 2.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy