01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování březen 2022

Vážený pane řediteli městské policie hl. města Prahy, dovolte mi prosím touto cestou poděkovat za spolupráci v záležitosti hromadění odpadu kolem naší mateřské školy. Už od loňského roku jsme řešili každodenní vandalismus způsobený neznámou osobou. Zejména bych ráda vyzdvihla výborně odvedenou práci ředitele Městské policie Praha 15, pana Bc. Petra Sabola, na kterého jsem se mohla kdykoli během řešení této dlouhotrvající záležitosti obrátit. Díky obětavosti policejních strážníků došlo ke zdárnému vyřešení tohoto problému. S pozdravem Bc. Gabriela Tvrdková, ředitelka MŠ v Praze 10.

Dobrý den, dovolte mi obrátit se na tento kontakt – vhodnější jsem bohužel nenašel – s  následujícím poděkováním. Jsem majitelem osobního vozidla Škoda Octavia, které jsem měl zaparkované v ulici Nad Parkem, Praha 5 - Zbraslav poblíž trvalého bydliště. Bylo zde odstaveno několik dnů. Dnešního rána mě opakovanými pokusy (nejdříve jsem hovor nemohl přijmout, neboť jsem vyřizoval jiný) telefonicky kontaktoval strážník MP hl. m. Prahy  s tím, že v ulici prováděli obvyklý ranní dohled u ZŠ a MŠ a zjistil, že mé vozidlo je odemčeno a se staženými okénky.  Byl jsem v tu chvíli na cestě z práce, ale jeho poznatek mě přiměl auto bezodkladně po návratu zkontrolovat a opět zabezpečit. Jak jsem se zpětně dozvěděl, strážník se na mě pokoušel dozvonit v místě bydliště, kde ovšem v tu dobu nikdo nebyl, ale neúspěch ho neodradil a podařilo se mu sehnat na mě tel. kontakt tak, aby mě mohl o tomto problému ihned informovat. Navzdory nepříjemné situaci, kdy zřejmě nespecifickou závadou na elektroinstalaci došlo k samovolnému odemčení vozidla a stažení okének, jsem byl velmi mile překvapen snahou Vašeho pracovníka, aby mě o závadě co nejdříve vyrozuměl, čímž mi pochopitelně ušetřil mnohé komplikace. Chtěl bych  tímto strážníkovi poděkovat, byť jsem bohužel nezaznamenal jeho jméno a dovolte mi tedy vyjádřit tak zpětnou vazbu nejen samotnému strážníkovi, ale i jeho nadřízeným, aby to případně mohlo být zohledněno i v jeho hodnocení. Ještě jednou děkuji a jsem s pozdravem Petr Ch.

Dobrý den, dnes, 19. března 2022, mi utekl pes Atos a moc bych chtěl poděkovat strážníkům z jezdeckého oddílu, kteří mě kontaktovali a měli super přístup. Jedná se o strážníky sl. č. 2415, 3405 a jejich kolegy. Moc děkuji za super akci. S pozdravem Jozef Z.

Dobrý den, tímto bych vám rád poděkoval za dnešní naprosto profesionální a obětavý zákrok strážníků při zpacifikování nebezpečného narkomana, který již delší dobu znepříjemňoval chod našeho hotelu v ulici Stroupežnického. Tento narkoman navštěvuje prostory hotelu,  kde pak není možné zajistit běžný chod hotelu,  jako jsou bezpečnost návštěvníků nebo  úklid atp.  Moji kolegové a zaměstnanci hotelu byli několikrát zastrašováni výhrůžkami a nadávkami tohoto narkomana, obzvlášť jeho agresivita vzrůstala při návštěvách v doprovodu dalších narkomanů. Dnešním dnem (22. 3. 2022), doufám, že skončilo toto napadání  a zastrašování. Ještě jednou děkuji Městské policii a konkrétně mužům z dnešního zásahu, kdy bylo vidět, že jsou to praví  muži na svých místech. Děkuji. Petr K. a kolektiv zaměstnanců hotelu.

Dobrý den, obracím se na vás ve věci pochvaly na tým strážníků z Dolních Měcholup, kteří měli na můj život větší vliv, než si možná myslí. Dne 4. 11. 2021 jsem způsobila z vyčerpání autonehodu na křižovatce ulic Průmyslová x V Chotejně v Praze 10. Vyjela jsem mimo vozovku a běžela za řidičkou nabouraného auta, na nic jsem nemyslela, jenom jestli je v pořádku. Neuvěřitelným štěstím kolem právě projíždělo vozidlo městské policie se 4 příslušníky, dvěma muži a dvěma ženami. Okamžitě zastavili a hned nám běželi na pomoc. Já na místě dostala šok, bojovala jsem v té době s následky traumatu po sebevraždě mého partnera a otce mého malého syna (srpen 2021) a měla jsem tři zaměstnání, abych nás se synem zabezpečila. Jeden ze strážníků mě posadil do služebního vozu, kde se mě ujala paní strážnice Květa F., které se podařilo mě relativně uklidnit jejím empatickým přístupem. Počkali s námi do příjezdu dopravní policie, postarali se o bezpečí všech na místě a o slečnu z nabouraného auta, které naštěstí nic nebylo. Nebýt jich, vůbec bych nevěděla, co si na místě v takovém stavu počít a  jsem moc vděčná za to, že zrovna náhodou projížděli kolem. Nicméně paní strážnice je natolik empatický člověk, že si na mě vzala kontakt a nasměrovala mě na organizaci, která by mi v mé situaci mohla pomoci. Díky tomuto nápadu jsem se následující den obrátila na Nadační fond Vrba (pro ovdovělé rodiny), kde se mě ujali a pomohli mi se spoustou dalších záležitostí ohledně partnerova úmrtí. S paní Květou jsme dodnes v kontaktu, jsem za tuto „náhodu“ moc ráda a zůstanu jí dlouho vděčná za to, že udělala to něco navíc, co by spousta lidí na jejím místě neudělalo. Také chci poděkovat jejím kolegům, kteří na místě nehody byli s ní. V současné chvíli jsme se synem v ještě náročnější situaci, ale přesto jsem v našem příběhu na https://www.donio.cz/adamkovi zmínila právě tuto událost, protože bychom se nedostali až sem, nebýt těchto strážníků. Moc děkujeme a těšíme se, až se uzdravíme a s tetou Květou se zase uvidíme. Adriana M.

Dobrý den, touto formou bychom chtěli poděkovat strážníkům, kteří nám pomohli ve velké nouzi. Dne 24. 3. 2022 v cca 20.00h jsme se vrátili z dovolené ze SAE. Jen v mikině a v náručí s  malým dvouletým dítětem jsme přišli ke svému vozidlu zaparkovanému na letištním krytém parkovišti Smart u terminálu 2. Bohužel jsme zjistili, že máme vybitou baterii a před sebou tři hodiny cesty domů. Auto jsme nenastartovali. Parkující lidé nejevili známky ochoty. Manželku napadlo zavolat městskou policii. Tam mi strážníci ochotně nabídli pomoc nastartováním Boostrem. Když přijeli, ještě se omlouvali, že jim to trvalo dlouho, že museli řešit výtržníka kopajícího do aut. Auto nám nastartovali a ještě i chvíli počkali, jestli nechcípne. Tímto opravdu moc děkujeme, takto má vypadat práce a pomoc městské policie. S pozdravem manželé B.

Vážený pane řediteli, dodatečně Vám velmi děkuji za pomoc a Vašemu kolegovi za skvělou asistenci v ulici Na Královce, dne 29. 3. 2022, ve věci kácení stromu ve správě TSK. S pozdravem Jan K., koordinátor zeleně, TSK.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy