01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy leden 2022

Vážená paní ředitelko, tímto si dovoluji vyjádřit poděkování policistům č. 3072 a 3371 za jejich příkladné jednání nad rámec služebních povinností. Právě před pár minutami pomohli mým rodičům, kteří zůstali uzamčeni ve svém bytě. Jejich jednání ať je příkladem dalším policistům. Toto skutečně naplňuje znění hesla „Pomáhat a chránit“. S pozdravem a přáním pěkného dne Jan P., Praha 10.
Vážený pane řediteli, již dlouho se Vám chystám napsat, abych pochválila činnost strážníků našeho okrsku pana Filipa K. a Jana Ch. Jsou těmi nejsympatičtějšími strážci pořádku a je s nimi skvělá spolupráce. Na oba pány je absolutní spolehnutí, vždy jsou ku pomoci, ať si člověk (navíc pořád poměrně čerstvě v pozici starosty) vzpomene od případu bezdomovců, přes potulující se vandaly či narkomany, nebo třeba jako dnes se sraženou kočkou. Jménem městské části za ně moc děkuji. Pokud pro ně mohu udělat i něco více, ráda tak učiním. :) S přáním všeho dobrého v novém roce 2022 Mgr. Kateřina Šilhová Šafránková, starostka MČ Dolní Chabry.
Vážený pane řediteli, je leden roku 2022, což znamená, že vždy bilancujeme rok předešlý. Rychlost, v jaké se pohybujeme díky našemu zaměstnání, je velmi vysoká a občas se zapomeneme prostě pochválit. Dovolte, abych Vám, panu vedoucímu a všem strážníkům zařazeným do kbelského rajónu, velice poděkoval a sdělil, že naše spolupráce a jejich činnost byly v roce 2021 na výborné až špičkové úrovni. Ještě jednou všem děkuji a snad všechny úkoly a dohled nad bezpečností zvládnete i v tom roce letošním. V úctě Pavel Žďárský, starosta MČ Praha 19.
Vážený pane řediteli, dovolte, abych Vám jménem paní starostky moc poděkovala za dohled na včerejší Tříkrálové akci. Strážnici byli opravdu bezvadní! Jejich dohled na Folimance při průběhu akce, ale zejména potom nad hladkým průběhem průvodu z Folimanky na Výtoň byl velmi profesionální a vstřícný. Jste zkrátka profesionálové, na které se můžeme vždy spolehnout. Ještě jednou moc děkujeme. Krásný den i víkend. Andrea Wolfová, vedoucí odboru kultury a krizového řízení, ÚMČ Praha 2.

Dobrý den, jsem zaměstnancem čerpací stanice SHELL ve Výstavní ulici 2/15, Praha Háje. Dne 13. ledna jsme měli velmi agresivního zákazníka, který verbálně a i fyzicky napadal kolegyně. Byla přivolaná hlídka MP, která přijela během chvilky a tohoto zákazníka vyvedla a zklidnila. Chtěli bychom Vás požádat o poděkování těmto strážníkům. Celé oddělení tady na Hájích je špičkové, a kdykoliv jsou potřeba, jsou hned tady. Moc, moc děkujeme. Tým SHELL.

Dobrý den, chtěl bych poděkovat vašemu operačnímu důstojníkovi za včerejší pomoc v prekérní situaci, když jsem se dostal do nesnází a zabloudil jsem v Praze, a v 20:18 jsem vaše operační středisko požádal o pomoc. Operační ochotně poslal na místo do ulice Tiskařská hlídku, a ta mě ochotně navedla na D8. Předejte toto poděkování dotyčnému operačnímu důstojníkovi a dotyčné hlídce. S pozdravem Lukáš Č.

Vážený pane řediteli, dovolte, abych touto cestou přes vás poděkovala za sebe i za naši Základní školu U Obory v Praze 10 - Uhříněvsi za dnešní bleskurychlou reakci a součinnost s našimi městskými strážníky. Jednalo se o havarijní situaci, kdy v oboře spadl obrovský strom přes cestu, po které žáci chodí do školní jídelny. Ihned po pádu jsem telefonicky kontaktovala vedoucího okrskové služebny pana Jana Kavelce, DiS., a ten ihned poslal na místo výjezdovou hlídku, která páskou uzavřela vstup na tuto cestu a spolupracovala po celou dobu s hasiči. Ještě jednou mnohokrát děkuji, bohužel se mi nepodařilo sehnat e-mailový kontakt přímo na pana Kavalce, ale myslím, že vás jako ředitele MP snad tento mail potěší. Můžete být na své městské strážníky i jejich nadřízené náležitě pyšný. S pozdravem a úctou Mgr. et Mgr. Eva V., ZŠ U Obory.

Dobrý den, vážení, tímto dopisem bych Vás chtěl požádat, abyste předali vašemu vedení srdečné a opravdu upřímné poděkování za excelentní, výjimečnou a fantastickou službu, kterou mi poskytli Vaši dva zaměstnanci mající číslo 3225 a 2533 a byli navíc tak skromní, že nechtěli ani říct svá jména a příjmení. Jednalo se o to, že jsem zapomněl v tramvaji svůj ruksak plný důležitých věcí - dokladů, peněz, svazku klíčů dokonce od dvou škol, kde učím, a dvoje velmi vzácné, speciální dioptrické brýle na dálku a na blízko. Samozřejmě i celou řadu osobních věcí včetně malého fotoaparátu a dioptrické lupy a dalších výtvarných potřeb, jelikož jsem výtvarník. Navíc velký skicář s originálními kresbami, který s sebou často nosívám. Nemluvě o celé řadě věcí, které nemají takový význam či hodnotu, ale potřebuji je velmi často. Ani nemohu vyslovit, jak jsem jim velmi vděčen, řekl bych i hodně dlužen. Jelikož nechtěli přijmout žádnou finanční odměnu ve formě nálezného, nevím tedy jakou cestou se jim odvděčit. Doufám, že je možnost zaslat nějakou finanční částku na Váš útvar či na jinou doporučenou adresu, lépe přímo na konto, kde tyto peníze prospějí nejvíce. Dejte mi prosím nějaké číslo účtu, kam bych mohl přispět na dobrou věc - na charitu, ale ještě lépe přímo na Vaše oddělení a úplně nejlépe těm dvěma pro mě naprosto fantastickým lidem, strážným andělům, pomocníkům v nouzi a řekl bych, že opravdu poctivým policistům, kteří vykonávají naprosto spolehlivě a fantasticky svojí práci. Bohužel v minulosti jsem měl opačnou zkušenost, s prací české policie jsem vůbec nebyl spokojen. Proto musím přiznat, že tato situace mé smýšlení zejména o městské policii naprosto pozitivně změnila. Kéž by bylo více takovýchto policistů, takzvaně mužů zákona na svém místě. Není to jen lidská empatie, soudnost, morální a etický kodex, který člověku velí zastat se práva druhých, ale i snad lidský cit, opravdová snaha pomoci, která vede jen ty nejlepší z nás - z Vás - právě k takovémuto jednání. Ještě jednou mnohokrát děkuji a prosím potvrďte mi, že se touto záležitostí někdo zabývá. Děkuji za pochopení a s upřímným pozdravem akad. mal. Boris N.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy