01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Poděkování říjen 2020

Dobrý večer, chtěla bych poděkovat vašim kolegům za pomoc. Dne 1. 10. 2020 jsem šla po ulici Koněvova na Praze 3 a uviděla ležícího pána na zemi. Jelikož jsem s sebou měla ročního syna, tak jsem se bála jít přímo k němu, ale viděla jsem, že dýchá. Hned mě uviděl pán s paní, kteří vystupovali z auta. Pán okamžitě přiběhl k ležícímu a začal s ním komunikovat. Já mezitím vytočila 155. V tu chvíli jeli kolem vaši kolegové a ihned u nás zastavili. Předala jsem jim na telefonu paní ze záchranky, aby ji sdělili důležité informace ohledně nalezeného pána. Prosím, zda byste mohli vyřídit mé poděkování vašim kolegům, kteří jeli kolem. Vím, že to je jejich práce, ale jednali s pánem i se mnou velmi vstřícně. Přeji pohodovou službu, hezký večer a ještě jednou děkuji za pomoc! Zdeňka E.

Dobrý den, moc bych chtěla poděkovat konkrétně panu Hubertovi S. za úžasnou výpomoc při volební komisi 9009, Sokolovská 14/324 ve dnech 2. a 3. 10. 2020, kdy nám v nelehké situaci dokázal zřídit pořádek při dodržování pokynů ve volební místnosti s velkým úsměvem a přirozeným nadhledem i nad rámec jeho povinností. Děkuji, Jana Š.

Vážený pane řediteli Sabole, vážený pane policisto R. a vážená paní policistko P. moc děkujeme za Vaši velkou pomoc a podporu při zajištění pořádku, organizace a bezpečnosti naší akce Den bez aut, konané pod záštitou MHMP v rámci Evropského týdne čisté mobility. Vaše podpora byla jako vždy profesionální a Váš přístup vstřícný. Jsme rádi, že máme takové policisty, na které je vždy spolehnutí, je to pro nás důležité. Za pořadatele DBA a úřad MČ Jana Doláková, místostarostka ÚMČ Praha - Dolní Měcholupy.

Vážený pane řediteli, městská část Praha 6 každoročně, již od roku 2014, stanoví jedno významné výročí historické události, které se jí týká, a zvolí jej za hlavní kulturně společenskou událost roku. V uplynulých letech to byla například série akcí „Pocta Václavu Havlovi" k nedožitým 80. narozeninám československého a českého prezidenta či oslavy 100. výročí založení samostatného československého státu. Hlavní událost roku provázejí výstavy, přednášky, besedy a kulturní program. V roce 2020 si připomínáme 400 let od bitvy na Bílé hoře, která se odehrála na našem území 8. listopadu 1620. První z akcí tohoto výročí, které zásadním způsobem ovlivnilo náboženské i majetkové poměry u nás, byl historický průvod vojáků, rytířů na koních a vojenské techniky od Písecké brány až do parku Maxe Van der Stoela, kde proběhla hlavní část programu. Pochod vojsk v počtu téměř 1000 mužů si vyžádal organizační přípravu a součinnost mnoha orgánů hlavního města i státní správy a to zejména v oblasti bezpečnosti a dopravy. Dovolte, abych Vám jménem vedení radnice MČ Praha 6 i pracovníků Úřadu městské části poděkoval za pomoc, vzorný přístup a zejména ochotu, s jakou jste se podíleli na realizaci průvodu, který neměl dosud na Praze 6 obdoby. I díky Vám proběhla celá akce úspěšně, bez komplikací a s velmi kladným ohlasem. Těšíme se na další spolupráci. Mgr. Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Vážený pane řediteli, vážený pane náměstku, druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky se pomalu chýlí ke konci, a tak bych velice ráda poděkovala za Vaši ochotnou a potřebnou pomoc při zajištěním dohledu nad vybavením volebních stanovišť i volebních místností. Spolupráce byla jako vždy perfektní. Vaším prostřednictvím děkuji všem z městské policie, kdo se na zabezpečení voleb v říjnu 2020 podíleli. Děkuji proto velice a přeji mnoho úspěchů při Vaší další činnosti. S pozdravem JUDr. Eva Novaková, ředitelka Odboru živnostenského a občanskoprávního, MHMP.
Zdravím. Na zeď vám nejde psát, ale ráda bych zveřejnila poděkování. A to strážníkům se sl. čísly 2376, 2538 a 2241 z Útvaru psovodů. Dnes mi po necelých 24 hodinách přivezli odcizené kolo, které díky své píli a obrovské pozornosti našli. Moc děkuji! Prosím o zveřejnění, ať lidi alespoň na měšťáky pořád jen nenadávají a dávají si na své věci pozor. Děkuji, Alžběta.
Vážený pane řediteli, dovoluji si Vám poděkovat za veškerou součinnost, kterou Městská policie hlavního města Prahy poskytla Magistrátu hl. m. Prahy při zajišťování úkolů vyplývajících ze zákona č. 350/2020 Sb., o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do zastupitelstev krajů a do Senátu v roce 2020, i pomoc při zajištění dohledu a bezpečnosti v rámci hlasovacích míst, ať již okrskových volebních místností, nebo volebních stanovišť. Děkuji velice za aktivní příkladnou spolupráci Vám osobně a Vaším prostřednictvím všem dotčeným složkám Městské policie hlavního města Prahy. S pozdravem Ing. Zdena Javornická, pověřená řízením MHMP.
Děkujeme za příkladnou kontrolní činnost 2 příslušníků hlídky MP přímo na nástupišti metra ve stanici Nádraží Holešovice. V pátek 30. 10. v 13:25 hod. mj. dbali na správné nošení roušek cestujících nejen na samotném nástupišti, ale i přímo v době krátké zastávky a při otevření dveří 1. vagonu soupravy metra (ve směru na Letňany) jeden z příslušníků hlídky neváhal a slušně upozornil neukázněnou starší paní na správné nošení roušky. Děkujeme za nelehkou a odpovědnou práci vašich podřízených Milan a Dagmar Š.
Vážený pane Šustere, dovolte mi touto cestou poděkovat Vaší zaměstnankyni paní Žanetě R. Je ve Vašem sboru, nesmírně mi pomohla při řešení těžké situace, opravdu jsem si nevěděla rady a hrozilo i zhoršení mého zdravotního stavu. Naprosto okamžitě zareagovala a byla mi nápomocna. Ještě jednou děkuji a věřím, že ve sboru budete mít více takových lidí. V úctě M. H.
Tímto bych chtěla velice poděkovat pánům strážníkům sl. č. 2304 a 3254 za velkou pomoc, profesionalitu a lidský přístup ze dne 20. 10. 2020 ráno, kdy se můj psí mazlíček záhadným způsobem dostal z psího hřiště Parukářka do objektu domů pod Parukářkou, a já neměla jinou možnost než požádat o pomoc policii. Přijeli v mžiku! Omlouvám se Vám, že k tomu došlo, máte mnohem důležitější věci na práci než nahánět mazlíka seniorky, ale věřte, že bez Vaší pomoci bych situaci nezvládla! Ještě jednou vám chlapci mnohokráte děkuji a slibuji, že fenku všetečku už budu mít na vodítku i na psím hřišti. Přeji vám hodně úspěchů ve vaší nelehké práci, moc si vás vážím a zdravím. S úctou A. K., Praha 3.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy