01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování březen 2020

Dobrý večer! Chtěla bych poděkovat hlídce prosecké MP, která mi dnes 2. března v odpoledních hodinách velmi pomohla. Jsem invalidní žena na vozíku a při jízdě Proseckou ulicí mi praskla guma na jednom kolečku a bylo mě třeba přemístit na jiný vozík. Po přivolání policisty se dostavila i druhá hlídka a společně mě na druhý vozík přemístili. Bez jejich pomoci bych se dnes nedostala domů. Ještě jednou moc děkuji. S pozdravem I. T.
Dobrý den, pane řediteli, dovolte mi, abych Vám zaslal poděkování a pochvalu na strážníka číslo 1909, který mi na Palmovce vysvětlil, velmi srozumitelně a ochotně, pravidla odtahů a pokut, jelikož jsem měl naopak velmi špatnou zkušenost z Prahy 2. Jestli máte takové všechny strážníky, pak jsem rád, že moje firma sídlí na Praze 8. S přáním příjemného a bezkonfliktního jara V. F.

Dobrý den, přijměte přání krásného dne a poděkování za pomoc Vaší hlídky, která mi pomohla s manželem, když upadl ze židle a potřeboval zvednout. Vím, že to zní možná úsměvně proti tomu, co vše musíte řešit, ale pro nás je to veliká pomoc. Po třech závažných operacích srdce se nepostaví sám na nohy a já ho sama neuzvednu. V domě ten den nikdo dospělý nebyl. Hlídka s pány se sl. č. 2488, 3080 a ještě jedním byla u nás prakticky obratem a navíc byli všichni velice příjemní a nepřijali ani odměnu za tu službu. Opravdu přístup v této době v jiných profesích už téměř nevídaný. Přeji hodně úspěchů a sil do Vaší nelehké práce a ještě jednou velký dík. Dr. I. H.

Dobrý den, chceme touto cestou poděkovat strážníkům, kteří 14. 2. 2020 vyjeli před půlnocí do ulice Katovická 410 a 411 v Praze 8. Důvodem zavolání bylo opakované rušení nočního klidu jedním z nájemníků. Nájemníci ve vchodu čelili přes půl roku nočnímu křičení z balkonu, ranám do zdí, apod. Nikdo nechtěl situaci řešit v obavách, že bude terčem útoku. Agresivita nájemníka se postupně zvyšovala. Nakonec se pár odvážných dalo dohromady, dohodli se na společném postupu, který obsahoval i plán na přivolání hlídky městské policie. Ta nakonec přijela, nájemníky si vyslechla, počkala na projev agresivity a proti agresorovi cíleně zasáhla. Děkujeme za kvalitně odvedenou práci strážníkům městské policie, od schopnosti vyslechnout nájemníky až k následně zvolenému psychologickému postupu směrem k agresorovi. Nyní můžeme spát. Hlučné projevy nájemníka se snížily na únosnou mez. Děkujeme vám! M. P.

Dobrý den, píši Vám jako zástupce ředitele běžeckého závodu Palestra Kbelská 10, který letos proběhl (asi jako poslední jarní závod) minulou sobotu 7. března. Chtěli bychom vyjádřit velký dík a pochválit spolupráci s MP Prahy 19 (Kbely). Již několik let probíhá naprosto bezproblémová spolupráce s panem Ing. Měchurou a jeho týmem kolegů při organizaci tradičního kbelského běžeckého závodu Kbelská 10.
Za celý náš organizační tým mohu vyjádřit opravdu jen chválu na perfektní práci Vašich kolegů z Kbel.
Tento běžecký závod pro cca 1500 běžců se koná vždy první sobotu v březnu a každý rok se znovu přesvědčujeme o tom, jak úžasní a spolehliví lidé u městské policie Kbely pracují. Můj velký obdiv a ještě jednou díky, že můžeme takto jejich práci využít pro bezpečí závodníků na trase. Hezký zbytek dne Mgr. Kamila Bulířová, výkonná ředitelka VOŠ Palestra.

Vážený pane Ing. Šustere, během včerejšího dne jsem měla možnost alespoň drobně poděkovat Vašim lidem.
https://www.nfos.cz/l/mestskym-straznikum-patri-nas-dik/
Vím, že jsme se osobně nikdy neviděli, ale vždy jste mi vyšel při spolupráci směrem k nadačnímu fondu vstříc ... Děkuji Vám a přeji klidný víkend Tereza Knihová

Dnes jsem si se zájmem přečetl článek:
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/sef-prazskych-strazniku-jak-jsem-v-lednu-slysel-vojtecha-rikat-ze-nic-nehrozi-koupil-jsem-respiratory-40318258?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

a držím pěsti všem lidem v MP, nejen v Praze, a taky gratuluji k prozíravému kroku pana ředitele, víc kompetentních lidí jako je on. V případě dotazů mě prosím neváhejte kontaktovat. S veškerou úctou Mgr. Pavel Ř., advokát, Praha 4.

Dovolte mi touto cestou poděkovat hlídce MP, jejímž členem je strážník služební číslo 0917 za to, že mi dnes odpoledne 20. 3. kolem 16. hodiny při dopravní nehodě na rohu Argentinské a Dělnické, v těchto těžkých dobách a za vydatného deště, vysoce profesionálním a lidským přístupem pomohl při řešení vzniklé situace. Jemu osobně vyslovuji nesmírný vděk a celé policii uznání. Přeji Vám pevné zdraví a hodně osobních i pracovních úspěchů. Ing. Pavel M.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy