01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Novela buskingu

pandy titulkaJe vaším velkým snem vyfotografovat se s velkou pandou na Staroměstském náměstí? Nebo snad s přerostlým krtkem či ledním medvědem? Chcete vidět obří bubliny? Od zítřka se vám to už nepoštěstí.

Od 15. října totiž nabývá účinnosti obecně závazná vyhláška hl. m. Prahy, která upravuje provozování pouliční umělecké produkce na veřejně přístupných místech. Zcela zakázaná bude taková produkce například na Křižovnickém nebo Velkopřevorském náměstí, ale také na celém Staroměstském náměstí.

Vyhláška mimo jiné také přímo zakazuje vystoupení v převlecích za zvířata či postavy z filmů a počítačových her a vystoupení v převlecích, které zjevně přesahují proporce dospělého člověka. Zákaz se dotkne i vytváření zmíněných bublin a použití aerosolových rozprašovačů.

Podle názoru magistrátu HMP se za pouliční uměleckou veřejnou produkci nedá považovat jakékoliv vystoupení se zvířaty, ale ani tzv. „levitující“ osoby nebo „živé sochy“. Jelikož se v takových případech nejedná o užívání pozemní komunikace běžným způsobem, měly by mít provozující osoby povolení k záboru veřejného prostranství.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy