01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Strážníci ze skupiny TAXI se zúčastnili kontroly řidičů sdílené alternativní taxislužby

62469785 2313986565343737 568596796033466368 oKontrola řidičů sdílené alternativní taxislužby odhalila vážné nedostatky – chybějící doklady, řidiči bez povolení k pobytu v ČR, bez licence a bez znalosti místopisu.

Minulý týden provedli strážníci skupiny TAXI, společně s úředníky pražského Magistrátu a Cizineckou policií, kontrolu provozování tzv. sdílené alternativní taxislužby. Kontrolou prošly tři odvozy objednané prostřednictvím mezinárodní aplikace v mobilním telefonu.

V prvním případě přijelo neoznačené vozidlo a během kontroly po předání hotovosti byly zjištěny nedostatky v dokladech, které jsou k provozování této služby zapotřebí. Řidiči-cizinci byla proto další činnost zakázána, udělena pokuta ve výši 10 tisíc korun a jeho zaměstnavatel bude řešen ve správním řízení.

I druhé vozidlo přijelo bez patřičného označení, jeho řidičem byl navíc cizinec, který se na území ČR nezdržoval legálně. Z tohoto důvodu nemohl mít licenci na přepravu osob ani potřebné doklady. Přímo na místě ho zajistila Cizinecká policie, která s ním zahájí řízení o vyhoštění. Jako záruka pro správní řízení a znemožnění další nelegální činnosti mu byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun. Protože tuto finanční hotovost na místě řidič nesložil, bylo mu vozidlo zablokováno.

Řidič třetího vozidla se po Praze vůbec nevyznal a neorientoval. S pohledem upřeným na aplikaci kličkoval po vozovce a na místě určení ho museli cestující doslova zastavit. Tentokrát se jednalo o cizince bez licence, který předložil ke kontrole cestovní pas a řidičský průkaz vydaný cizím státem. Vzhledem k podezření příslušníků Cizinecké policie, že je cestovní pas padělaný, byl muž na místě zajištěn a pravost dokladů bude věcí šetření Policie ČR.  Protože ani tento řidič nesložil na místě uloženou kauci ve výši 100 tisíc korun, bylo i toto vozidlo „botičkou“ zablokováno.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy