01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Velikonoce = zvýšený dohled pražských strážníků

titulka velikonoce 2019Pražští strážníci opět posílí dohled v ulicích metropole a na vybraných hřbitovech v souvislosti s velikonočními svátky.

V nadcházejících dnech budou Pražané a návštěvníci metropole opět vídat ve větším počtu pražské strážníky v místech s vyšší koncentrací osob. Jedná se například o velikonoční trhy, lokality s historickými památkami a prostory, prostředky městské hromadné dopravy a samozřejmě také hřbitovy.

Hlídky městské policie se na hřbitovech budou zaměřovat především na prevenci krádeží věcí a výzdoby z hrobů a také věcí, které si při péči o hroby svých blízkých odloží návštěvníci hřbitovů. Stejně jako v předchozích letech zaměří strážníci svou pozornost také na předcházení projevům vandalismu, dohlížet budou na vozidla návštěvníků zaparkovaná v okolí hřbitovů. Kromě pěších hlídek budou na vybraných pražských hřbitovech zajišťovat veřejný pořádek i strážníci na koních a v nočních hodinách také psovodi.

Ve své gesci mám také bezpečnost, proto hodnotím toto opatření jako odpovídající dané situaci. Velikonoce jsou jedním ze dvou nejvýznamnějších křesťanských svátků a prodloužený víkend přispěje ke zvýšené návštěvnosti metropole. Na pražských hřbitovech zejména většího rozsahu chceme zamezit nejenom vandalismu, ale eliminovat i případné projevy další obecné kriminality, kterým by mohli být vystaveni například senioři,“ upřesňuje Petr Hlubuček, náměstek primátora hlavního města Prahy.

Zkušenosti z minulých let, které vedly k posílení kontrolní činnosti pražských strážníků v okolí hřbitovů a v místech s vyšší koncentrací osob, jsou pozitivním krokem k zajištění klidného prožití velikonočních svátků,“ doplnil Eduard Šuster, ředitel Městské policie Praha.

Zvýšená bezpečnostní opatření začnou na různých místech Prahy podle potřeb dané lokality a ukončena budou po skončení velikonočních svátků. Na opatřeních bude městská policie spolupracovat s Policií ČR.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy