01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Poděkování leden 2020

Vážená paní Seifertová, rádi bychom poděkovali strážníkům hlídky CEDR 60 (Praha 3) za vlídný a lidský přístup. Včera, na Silvestra, jsme se ocitli v tíživé situaci, když jsme se večer (okolo půl desáté) po návštěvě divadla vrátili pro naše auto zaparkované v Atriu Flora. Garáž již byla zamčená, přestože jsme se ptali 2 zaměstnanců Atria Flora – ostrahy a obsluhy parkoviště – do kdy je garáž otevřena a bylo nám řečeno, že provozní doba není změněna a parkoviště tedy funguje až do půlnoci. Před uzamčeným vchodem jsme potkali dvojici lidí, kteří tam také měli zaparkované auto, a bylo jim zaměstnanci též sděleno, že otevírací doba je stejná jako vždy. Kontaktovali jsme proto telefonicky kancelář garáže a velín, ale bylo nám řečeno, že v 18:00 zavřeli a že otevřou až na Nový rok v odpoledních hodinách. Snažili jsme se jim vysvětlit, že bydlíme až za Prahou a bez auta se tam v noci o Silvestru nedostaneme. Byli bychom tak nuceni oslavit příchod nového roku na cestě domů. Také bychom museli platit parkovné za dva dny, což není zanedbatelná částka. Byli jsme tedy zoufalí a jako poslední záchranu jsme kontaktovali městskou policii. Strážníci ihned pochopili, v jak nešťastné situaci se nacházíme. Kontaktovali kancelář garáží a na jejich popud přišel zaměstnanec ostrahy, který se nejprve zdráhal nám otevřít, ale nakonec přistoupil na platbu parkovného prostřednictvím SMS a nechal nás vyzvednout si naše auta. Vše tedy dobře dopadlo a mohli jsme šťastně oslavit vstup do nového roku. Tímto bychom rádi ještě jednou poděkovali policistům za jejich ochotu a vstřícnost. S pozdravem MUDr. V. M.

Dobrý den, touto cestou bych chtěl poděkovat příslušníkům Městské policie Praha, kteří dnes 4. 1. 2020 v ranních hodinách v prostorách stanice metra Florenc ošetřovali a přivolali pomoc pro mého dědu. Zasahující policisté se o něho postarali, zajistili příjezd záchranné službě, zajistili i jím přepravované poštovní holuby a po zjištění, že po pádu na eskalátoru nemá funkční telefon a telefonní kontakty si nepamatuje, od něho chytře zjistili, kde já – jeho vnuk – pracuji a kontaktovali mého zaměstnavatele a posléze mě. Celá naše rodina se pak mohla postarat o dědu i o holuby. Tímto bych chtěl moc poděkovat zasahujícím policistům, ke kterým chovám hluboký respekt a úctu, protože jednali naprosto nad rámec svých povinností. S pozdravem T. S.

Dobrý den, rád bych moc poděkoval za příkladný přístup dvou strážníků sl. č. 2918 a 2945 (bohužel znám jen jejich čísla). Dne 21. 1. 2020 si všimli osobního vozu Škoda Superb s rozbitým zadním sklem, který je registrován na jednu naši společnost. Zjistili, o jaký vůz se jedná a přišli nám tuto skutečnost oznámit a poradit, jak vůz zabezpečit. Po celou dobu byli velmi profesionální a zároveň přátelští. Děkujeme a přejeme celé městské policii klidný a přátelský celý rok 2020. S pozdravem P. K., projektový manažer.

Dobry den,
chcel by som podakovat straznikom v mene vsetkych obyvatelov našeho domu na ul. Cerhenicka 434-436 za pomoc pri hladani a uspesnom zakončeni "akcie" strateneho kontajnera na dopadky uskutocnenej v sobotu 11. 1. 2020. Este raz vdaka. S pozdravom M. N., predseda predstavenstva Bytového druzstva CER141618.

Dobrý den,
jsem z organizace Galgos de la Estrella a naší činností je podpora a adopce psa španělský galgo, protože v jeho domovině je toto plemeno masivně zneužíváno a týráno. V neděli nám utekl ze psí louky Meteor na Praze 8 jeden adopťák, jelikož paní nedovřela branku. Chtěla bych Vám mnohokrát poděkovat, ne mnohokrát, tisíckrát a pořád a dokola a stejně to bude málo, za Vaši vstřícnost, skvělé chování, když jsme útěk oznamovali a ještě více díků, když Vaši kolegové z Prahy 8 našeho adopťáka lokalizovali, počkali na majitelku a poté odchytili. Získali jste si srdce nás všech chrtařů. Jak milující jsou galgové, tak stejně velké srdce mají lidé, co adoptují, a každá taková ztráta je obrovská bolest pro celou naši komunitu. Moc prosím, nevím, jak se zasahující pánové jmenovali, ale vyřiďte jim naše obrovské děkuji a pokud by chtěli zavítat do naší skupiny na FB Galgos de la Estrella, čeká je záplava děkovných komentářů. Posílám i rychlé foto, co kolega vyfotil. Děkuji moc, vážím si Vaší práce L. B.

Dobrý den, chtěli bychom touto cestou poděkovat policejní hlídce ve složeni strážníků z OŘ MP Praha 6, a to strážníkovi id.č.2082 a strážníkovi id.č.2329,, kteří nás dne 24. 1. 2020 v pozdních nočních hodinách doprovodili na veterinární kliniku Jaggy a.s. Praha, kde jsme potřebovali akutní ošetření služebního psa Kima MP Nový Bydžov. Bohužel, i přes veškerou péči lékařů na klinice a jeho hospitalizaci, Kim nepřežil. Děkujeme za vstřícnost, ochotu a citlivý přístup. Strážník a psovod MP Nový Bydžov P. L.
Vážený pane řediteli, při večerní cestě dne 23. ledna 2020 po Vršovické ulici jsem v blízkosti MU Praha 10 zjistila, že s autem není něco v pořádku. Shodou okolností byli v blízkosti ve službě pracovníci městské policie, kteří mně signalizovali zastavení. Po zastavení jsme zjistili, že mám prázdnou zadní pneumatiku. Toto zjištění bylo pro mě značně nepříjemné, protože jsem si na její výměnu netroufala. Spolujezdec, který není řidičem, se mi snažil pomoct, bohužel neúspěšně. Přihlížející příslušník městské policie sl. č. 322929, se zachoval s pochopením v dané situaci a vypomohl při výměně. Moje vděčnost je bezmezná, a proto se na Vás obracím s prosbou o předání mého poděkování za pomoc a vstřícný přístup. S pozdravem A. N.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy